Somon Balıklı :
Somon Balıklı zeytin dolgu püreleri işlenmiş Somon Füme Balıkları kullanılarak hazırlanır.
Somon Füme Balıkları mikser tankında hammaddeye uygun diğer ürünler ile karıştırılır.
Mikser tankında iyice homojenize olması sağlandıktan sonra Püre plastik kovalara doldurulur.
Püreler iki ayrı şekilde zeytinlere doldurulabilir ;
1-Özel plastik kutusu ile püreler zeytinlere tek tek elde doldurulur.
Bu seçenek daha çok butik zeytinciler için uygundur. Mevcut ürün çeşitlerini arttırmak isteyen butik işletmeler için pratik ve ekonomik bir çözümdür.
2-Özel Zeytin Çekirdek Çıkartma ve Püre Enjeksiyon Makinası ile otomatik olarak doldurulur.
Bu seçenek ise yüksek kapasiteli zeytin işletmeleri için uygundur.
Açıklama :
Püre dolgusu yapılan zeytinler 10 dakika kalsiyum havuzunda bekletilir. Bu sayede püre zeytin içinde sertleşir.
Kalsiyum banyosundan sonra zeytinler ambalajlama öncesi temiz su ile kısaca yıkanır ve uygun salamura suyu ile ambalaja alınır.
Püreler zeytin içindeki boşluğa göre tam şekil aldığından zeytin içinden düşmez
Zeytin Dolgu Püreleri, şerit pimyento biberlere kıyasla daha naturel olup kokusu, nefaseti ve rengi ile fark yaratan çok özel ürünlerdir.